Sari Pirhonen – mezzosopraano

SixTime-lauluyhtye  2010

Sari Pirhonen – mezzosopraano

Olin kolmivuotias, kun sain leikkipianon joululahjaksi. Soitin sitä lakkaamatta, niin ihastunut olin siihen. Jostain kumman syystä piano katosi… Olen aina laulanut tai soittanut huilua koulujuhlissa, siitä musiikin harrastus varsinaisesti alkoi. 10-vuotiaana pääsin Porvoon musiikkiopistoon opiskelemaan huilunsoittoa, jota soitin Kristiina Ikävalko-Alvaksen ja Juho Alvaksen johdolla. Suoritin huilusta ja musiikin teoriasta perustutkinnot ja sain musiikkikoulun päästötodistuksen. Lauluopintoja olen suorittanut Turun seudun ja Rauman musiikkiopistossa. Lauluopettajina ovat olleet muun muassa Anita Törmä, Marja Tunturi, Kaisa Hannula ja nykyisin Johanna Tuomi. Olen suorittanut peruslaulututkinnot ja I-tutkinnon.

Olen laulanut monissa eri kokoonpanoissa mm. Uudet Tuulet -lauluyhtyeessä, monissa duo- ja kvartettiesiintymisissä, Turun Oopperakuoron produktioissa, Turun Laulelman Ystävissä, Rauman Kamarikuorossa ja Sixtimessa. Sixtime on ollut unelmien toteutumista. Olen jo kauan halunnut laulaa ja esiintyä pienessä lauluyhtyeessä hyvien ystävien kanssa. Laulu on innostavaa, luovaa ja kehittävää. Laulan Sixtimessa kakkossopraanoa.

Pidän paljon melodisesta jazzista, swingistä, iskelmistä, popista, rockista, kantrista, laulelmista, musikaaleista, operetista ja oopperasta. Idolejani ovat Karita Mattila, Edif Piaf, Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Abba, Real Group ja Rajaton.

Musiikki on minulle tie luovuuteen, herkkyyteen ja avautumiseen: saa tulkita omia tunteitaan.

 

Recent Posts