Sanottua

Sixtime Club for Fiven workshopissa Vantaalla 16.11.2013

julkaisu käyttäjältä Club For Five.

 

Jazzrytmit-lehdessä 1/2008 Jouko Kirstilä kirjoitti Sixtimen ensimmäisestä esiintymisestä (29.11.2007)

”Turkulaisen Harlem Jazz Clubin joka kuukausi toistuvat jamit saivat uuden kodin, kun siirtyminen kunniakkaaseen ja kaikkien tuntemaan Hamburger Börsiin tapahtui marraskuun viimeisenä torstaina. – – – Avajaisjamit olivatkin suuri menestys. Paikalle saapui niin paljon väkeä, runsaat 200, ettei kaikille enää löytynyt salin puolelta istumapaikkaa. – – – Illan avasi Antti Kujanpään kokoama lauluryhmä Sixtime säestävän trion kanssa. Tämä oli lauluyhtyeen ensimmäinen julkinen kaikka, mitä ei olisi uskonut kuultuaan heidän esityksensä. – – – Jokohan Manhattan Transfer on tehnyt lopullisesti lupaamansa viimeisen kiertueensa. Aukon paikkaajia olisi tiedossa Turun suunnalta. ”

Harlem Jazz Clubin jamikirje hehkutti joulukuussa 2007:

”Premiääri-illan avajaiset hoiti loistavasti Antti Kujanpään kokoama laulu & jazztrio –yhtye Sixtime. Haluamme lisää!!! Aivan fantastinen ensiesiintyminen. ”

Harlem Jazz Clubin jamikirje syyskuu 2008, jameissa 28.9.2008 esiintymisen jälkeen:

”Illan avasi korvia hivelevästi Antti Kujanpään ja hänen bassonsa luotsaama Lauluyhtye Sixtime.”

Harlem Jazz Clubin jamikirje tammikuussa 2010, tonttujameissa 17.12.2009 esiintymisen jälkeen:

”Tämän jälkeen jatkoi jo meille tutuksi tullut erinomainen vokaaliyhtye ”Sixtime” taiteellisena johtajanaan symfoonikkojazzbasistisolisti Antti Kujanpää. Kuusikerran kokoonpanossa lauloivat: Ritva Setälä sopr., Sari Pirhonen mezzosopr., Niina Airaksinen altto., Olli-Pekka Sysinoro tenori., Olli-Pekka Ketonen barytoni ja bassoa Harri Eteläkoski. LOISTAVAA!”

Turun Sanomat 11.11.2008 – Jukka Saarinen:
“Jazzlauluyhtye voi syntyä vaikka autosähkökorjaamossa”

TS/Jonny Holmén

sanottua_ts_kuva

Melodista jazzia mielellään esittävään turkulaiseen Sixtime-lauluyhtyeeseen kuuluvat Harri Eteläkoski (vas.), Olli-Pekka Ketonen, Olli-Pekka Sysinoro, Sari Pirhonen, Kaisa Saarinen ja Ritva Setälä.

Vahvasti melodiseen jazziin päin kallellaan olevan uuden turkulaisen lauluyhtyeen Sixtimen osaset loksahtivat paikoilleen oikeastaan autosähkökorjaamossa.

– Tuo Antti tuli liikkeeseen, ja kyselin siinä samalla, mistä saisi sovituksia ja vetäjän lauluyhtyeelle, monessa laulutouhussa jo aikaisemmin mukana ollut yhtyeen baritoni, sitä autosähkökorjaamoa pyörittävä Olli-Pekka Ketonen sanoo.

Asiakkaana ollut, monet kuviot kaupunginorkesterissa bassollaan piirtänyt Bandolan, Rothbergin ja usean muunkin kokoonpanon kokenut konkari Antti Kujanpää tuumasi siihen, että vastaus on lähempänä kuin arvaatkaan.

– Tällä porukalla on vain taivas kattona, Sixtimen taiteelliseksi johtajaksi ryhtynyt Kujanpää sanoo ihastellen lauluyhtyeen tiukkaa sitoutumista rakkaaseen harrastukseensa.

Sixtimessa äänensä yhdistää kolme miestä ja kolme naista, joilla kullakin on monenlaista kuoro- ja laulutaustaa. Jäsenistä viisi lauloi aikanaan Uudet Tuulet -lauluyhtyeessä, viisi on laulanut CCA-kuorossa ja neljä jäsentä toimii nykyään Turun Laulelman Ystävissä.

Kuusiäänisesti laulava Sixtime on hionut Kujanpään tekemiä ja löytämiä haastavia sovituksia jo toista vuotta. Keskentekoisina ei tahdota estradeille astua.

– Valmistahan ei tule koskaan, mutta tiistaina selviää, missä mennään, Kujanpää sanoo.

Yhtye vakuuttaa osaamisensa Ketosen kotona pidettävässä viikkoharjoituksessa. Sonny Boy soi! Äänet keskustelevat keskenään. Jokainen laulaja saa, ja joutuu ottamaan vastuuta. Muiden stemmoissa ei voi peesailla.

Lauluyhtyeen hitsautumista ja sitkeää sitoutumista selittänee osaltaan se, että joukkue koostuu kahdesta, pitkään yhdessä laulaneesta pariskunnasta. Olli-Pekka Ketosen puoliso, Olkiluoto kolmosen ydinvoimalan yhteysinsinööri, altto Sari Pirhonen laulaa lisäksi kamarikuorossa Raumalla. Toinen pariskunta, sopraanotoimittaja Ritva Setälä sekä hänen miehensä, sijoituspäällikköbasso Harri Eteläkoski, on myös tottunut klaaraamaan laulussakin yhdessä. Mezzosopraano Kaisa Saarisen siviiliammatti on röntgenhoitaja, ja tenori Olli-Pekka Sysinoro liikkuu paljon autolla it-alan konsultin tehtävissä Turun ja Helsingin välillä.

– Juu, autossa! Siellä on hyvä treenata.

Tiistaina ei treenata, vaan silloin on lauluyhtyeen kauan odotettu ensikonsertti. Sibelius-museossa järjestettävä konsertti on tarinalla ja lauluilla rakennettu elämysmatka Suomen Turusta ja Helsingistä aina aurinkoiseen San Franciscoon. Rakkaustarinasta siis on kysymys.

Sixtimen taiteellinen johtaja Antti Kujanpää toimii konsertissa kokoonpanon basistina. Pianistina on Sibelius-Akatemian jazzlinjalla viime vuonna opinnot aloittanut Henri Mäntylä. Illan nivoo tarinaksi Turun Laulelman Ystävien puheenjohtajana tutuksi tullut Johanna Mäkinen.

Sixtimen ensikonsertti Satiinia ja Samettia
Sibelius-museossa ti 11.11.(2008) klo 19.

Recent Posts