Olli-Pekka Ketonen – baritoni

SixTime-lauluyhtye  2010

Olli-Pekka Ketonen – baritoni

Varhaisimmat musiikkimuistot ovat koulun orkesterista, jossa soitin nokkahuilua. Sain myös lahjaksi haitarin, jota soitin jopa niin innokkaasti, että se loppujen lopuksi kiellettiin. Muuttaessani maalta Turkuun aloin opiskella laulua ja kitaran soittoa konservatoriossa. Ensimmäinen laulunopettajani oli kuuluisa operettidiiva Ritva Aro. Sen jälkeen olen jatkanut lauluopintoja useilla eri opettajilla.

Oman bändin perustin joskus 1970-luvun alkupuolella, ja sen loputtua 1980-luvun lopussa innostuin kuorolaulusta. Olin mukana oopperakuorossa ainakin 15 eri produktiossa, mistä on jäänyt tosi hienoja muistoja. Sen jälkeen on ollut muita kuoroja: Kapiset, Uudet Tuulet, Chorus Cathedralis Aboensis -kuoro. Tällä hetkellä olen myös mukana Turun Laulelman Ystävien toiminnassa ja solistina tango-orkesteri Bandolassa.

Musiikillisista meriiteistä voisi mainita Ponnahdus Pinnalle -kilpailun voiton joskus viime vuosituhannella.

Sixtime on tällä hetkellä ykkönen, koska se on pitkäaikaisen haaveen tulos ja mukana parhaita ystäviä ja taitavia laulajia. Oma roolini siinä on yksi kuudesta, ja vastuunalainen tehtävä “nuottivastaavana”.

Musiikin suhteen olen moniruokainen: tangoa, countrya, jazzahtavaa, laulelmamusiikkia, oopperaakin kuuntelen satunnaisesti. Musiikillisia idoleja ja hyviä laulajia löytyy paljon esim. Frank Sinatra, Elvis, Tom Jones. Laulun tai laulelmamusiikin tekijöistä voisi mainita Mikko Pekoila, Mikael Wiehe, Edu Kettunen…

 

Recent Posts