Historia

Historia                                                                                    

Sixtimen juuret juontavat 1990-luvulle, jolloin neljä meistä lauloi viihteellistä, jazzahtavaa musiikkia turkulaisessa Uudet Tuulet -lauluyhtyeessä. Uudet Tuulet loppui, mutta elämään jäi kahden laulavaisen pariskunnan, Sari Pirhosen ja Olli-Pekka Ketosen sekä Ritva Setälän ja Harri Eteläkosken, yhteismusisointi ja haave vaativammasta yhtyelaulusta.

Palaset loksahtivat paikoilleen, kun Olli-Pekka otti lauluyhtyehaaveilut puheeksi autosähköliikkeessään asiakkaana olleen muusikko Antti Kujanpään kanssa. Ilmeni, että Kujanpäällä oli runsaasti kuusiäänisiä sovituksia ja halu ruveta valmentamaan yhtyettä. Yhtye aloitti harjoittelun kuusiäänisenä keväällä 2007. Silloin nelikon kanssa lauloivat Kaisa Saarinen (altto) ja Olli-Pekka Sysinoro (tenori).

Debyytti oli 29.11.2007 Harlem Jazz Clubin uuden jamipaikan avajaisissa Hamburger Börsin Jugendsalissa. Tuolloin bändissä soittivat Robert Rönnback (piano), Pauli Rukakoski (rummut) ja Antti Kujanpää (basso).

Sixtimen ensikonsertti Satiinia & samettia  Sibelius-museolla 11. marraskuuta 2008 oli menestys. Olemme esiintyneet muun muassa Tall Ships’ Races -tapahtumassa sekä omissa konserteissa Brinkhallilla ja Laitilan kaupungintalolla. Lisäksi Sixtime on ollut tuttu vieras Harlem-jazzklubilla. Sixtime on osallistunut FirmaKuoro-kilpailuun ja Sulasolin lauluyhtyekilpailuun Kuopiossa sijoittuen siellä kolmanneksi.

Matkan varrella kokoonpanon alttona on laulanut Niina Airaksinen ja tenorina Martin Segerstråle.

Ja miksi nimi Sixtime? Monivaiheisen nimikilpailun tulokset joutivat roskiin, kun Olli-Pekka Ketonen lausui ääneen yksinkertaisen ehdotuksensa. Meitähän on kuusi, ja perinteinen harjoitusaikamme on ollut sunnuntaisin kello kuusi. Siksi Sixtime.

Tammikuusta 2013 lähtien olemme harjoitelleet aiempaa enemmän a cappella –ohjelmistoa ja laulaneet viisiäänisenä. Hyvästä Sixtime-nimestä emme kuitenkaan luovu!

Recent Posts